حسگر نانو سلولز
محققان در برزیل یک حسگر عرق پوشیدنی ساخته اند که از نانو سلولز میکروبی ساخته شده . این پلیمر طبیعی یک رابط تنفسی با پوست بدن ایجاد می کنه و عرق بدن همون قسمت رو تجزی و تحلیل شیمیایی میکنه. این سیستم می تونه طیف گسترده ای از متابولیت ها و نشانگرهای زیستی موجود در عرق رو اندازه گیری کنه و می تونه برای نظارت بر شرایطی مانند دیابت مفید باشه.
حسگرهای پوشیدنی در حال توسعه سریع هستند ، و در نظارت بر نشانگرهای زیستی مختلف نوید قابل توجهی می دهند. با این حال ، تولید موادی که به خوبی با پوست ارتباط برقرار کنه یه چالش است ، بسیاری از سنسورها ، از جمله فیلم های مبتنی بر پلاستیک ، باعث تجمع عرق در زیرشان میشه و مانعه اندازه گیری ها و ایجاد تحریک می شوند. بنابراین محققان هدفشون رو تولید فناوری قرار دادن که پوست بدن با وجود آن بتونه نفس بکشه و عرقی تجمع نکنه . در نتیجه ان ها از پلیمر های طبیعی استفاده کردند
دانلود رایگان دموی نرم افزار درمان دکتر مخصوص کامپیوتر PC از لینک زیر
دانلود رایگان دموی نرم افزار درمان دکتر
ویژگی های حسگر نانو سلولز
“نانو سلولز میکروبی 100٪ پلیمری طبیعی است که توسط باکتری ها از قند تولید می شود. مزیت اصلی آن نسبت به پلاستیک ، رابط بسیار بهتر آن با پوست انسان است. “، رابسون روزا دا سیلوا ، محقق در این مطالعه گفت. “از سالهای گذشته به منظور استفاده در پانسمان زخم ، از جمله کاربردهای دیگر ، به صورت تجاری در دسترس بوده است ، اما قبلاً هرگز به عنوان بستر حسگر الکتروشیمیایی مورد مطالعه قرار نگرفت. نانو سلولز کاملاً قابل تنفس است و عرق را قادر می سازد تا به لایه فعال الکترود برسد. “
طول سنسورهای جدید بسیار کوچک و فقط 1.5 سانتی متر طول داره. الکترودها بر روی غشا نانوسلولز چاپ می شوند و حاوی نسبت زیادی کربن هستند. پائولو آگوستو ریموندو پریرا ، محقق دیگری که در این مطالعه شرکت داشت ، گفت: “واکنش های کاهش اکسیداسیون شیمیایی سیگنال الکتریکی تولید می کنه که غلظت متابولیت مورد نظر رو اندازه گیری می کنه.” “سنسور به یک پتانسیواستات متصله که اندازه گیری های الکتروشیمیایی رو با استفاده از تغییرات جریان الکتریکی انجام می ده. داده های بدست آمده به رایانه منتقل شده و به نمودار و منحنی های استاندارد تبدیل می شوند. “
طیف وسیعی از نشانگرهای زیستی توسط دستگاه قابل اندازه گیریه ، از جمله گلوکز ، اسید لاکتیک ، پتاسیم و سدیم. وی افزود: “این عناصر یا مواد در خون جریان دارند و در عرق نیز قابل تشخیص هستند. پس، نظارت بر دیابت یکی از کاربردهای ممکن حسگر نانو سلولز است. مورد دیگر کنترل هورمون در زنان از طریق تشخیص هورمون استرادیول است. “
بدون نظر